ÜRETİM

KESİM

Cam ve aynalarda kesim işlemi elmas olarak tabir edilen özel sertleştirilmiş ve açılı olarak ağızları işlenmiş çelik dairesel metaller ile yapılır. Kesme işlemi sırasında sürtünmeyi en aza indirecek özel kesim yağı kullanılır.
Kesim işleminde kesilecek camın kalınlığına bağlı olarak elmas açıları değişmektedir.
Fabrikamızda kesim işlemi CNC kesim hattında Jumbo size ( 6000×3210 mm ) ebadındaki camı otomatik yatırarak yapılmakta yine konfor camlarda kenar sıyırma işlemide bu masa sayesinde el değmeden standartlara uygun yapılabilmektedir.

RODAJ (Cam kenar işleme hizmeti)

Cam kenarlarının ve köşelerinin perdahlanması işlemidir. Cam perdahlama, camın kenar ve köşelerinin matlaştırılması ve keskinliğinin giderilmesidir. Böylece, özellikle cam kapı, iç bölme camı, masa, ayna, cam raf, dekoratif cam vb gibi ürünlerimizi kullanırken yaralanma riski giderilmiş olup, güvenle kullanabilmeniz sağlanmaktadır. Cam kenarlarının ve köşelerinin keskinliğinin alınması işlemine bant rodaj, 90° ve 45° eğimlerle perdahlanması işlemine düz rodaj, yay biçiminde perdahlanması işlemine ise balık sırtı veya C rodaj, kademeli olarak rodajlanmasına ise profil rodaj denir. Rodaj işleminde camların perdahlanmış kısımlarına keçe vurulması ile parlatma sağlanmaktadır.
Fabrikamıza 2020 yılında alınan 2 adet düz rodaj makinalarıyla rodaj işlemi sorunsuz ve kesintisiz yapılmaktadır.
2021 yılında alınan dik çapak alma makinamızla da mat rodaj işlemi 6000 x 2500 mm boyutundaki cama kadar el değmeden yapılabilmekte rodajın çıkışında bulunan otomatik yıkama makinası ile de camlarda su lekesi oluşmadan yıkama işlemi gerçekleştirilmektedir.

DELİK

Üretilen camın kullanım alanı gereği üzerine vida, kapı kolu, kulp vb. montaj işlemleri için camın kalınlığı, ebadı ve montajı yapılacak malzemeye göre delik açılması gerekmektedir.
Cam kapılar, cam paneller üzerindeki vida ve kulp deliklerinin delinmesi işlemi delik tezgâhlarında gerçekleştirilmektedir. Bu aşamada, camlar farklı çaplardaki matkap uçlarıyla havşalı ve havşasız olarak delinmektedir. Özellikle, temperleme işlemine tabi tutulacak delikli cam levhalarda TS-EN 12150 Standartına uyulmaktadır. Bu konuda camın kalınlığı, ebatları ve deliğin çapı dikkate alınarak, cam levhanın kenarları, köşeleri ve deliklerin birbirine göre konumları belirlenmektedir.

CNC

Sadece cam sektöründe değil birçok sektörde karşımıza çıkan CNC, bilgisayarlı sayısal kontrol anlamına gelmektedir.
Rodaj, detay açma, delik açma işlemlerimizin yanı sıra, farklı boyutlarda ve kalınlıkta cam şekillendirme için kullandığımız CNC destekli makinemiz ile hata payı minimize edilmekte ve özgün cam tasarımları uygulamasına olanak vermektedir.
CNC makinamız ile kapı menteşe detayı, paraduş menteşe detayı gibi cama işlem yapılabilmektedir.

KUMLAMA

Kumlu cam, basınçlı hava ile kullanılan aşındırma özelliğine sahip Garnet kum yardımı ile cam yüzeyinde oluşturulan pürüzlü, mat, yüzey işlemesi yapılmış camdır. Özellikle duşakabinler, banyo dolap kapakları, mutfak dolap kapakları, mobilya kapakları başta olmak üzere, sehpalar, masalar, iç kapılar, ara bölmeler ve raf sistemlerinde de sıklıkla kullanılmaktadırlar.
Cam kumlama işlemi düz, temperli, lamine, bombeli cam olmak üzere birçok cam modeline uygulanabilmektedir. Şeffaf camlar üzerine çeşitli desenler yapılabilmektedir. Bu işlem ile doğru kumlama sistemi kullanıldığında çok verimli sonuçlar elde edilebilir. Camın kısmi veya tamamen opak bir görünüm kazanmasını sağlayan kumlama yöntemi, kullanıldığı alanlara sade ve şık bir görünüm katmaktadır

TEMPER

Temperleme işlemi, camın kalınlığına ve özelliğine göre 650 – 700 °C lik fırında bekleme ve ısıtma değerleri ayarlanarak ısıtılıp ani olarak soğutulması sayesinde, iç yüzeyinde çekme, dış yüzeyinde ise germe tepkisi yaratılarak dayanıklılığının arttırılması işlemidir. Ayrıca bu işlem, kırılma durumunda, camın keskin ve düzensiz parçalar olarak değil küçük parçalar halinde dağılmasını sağlar. Bu nedenle yaralanma riski, tempersiz camlara göre çok düşüktür. Yarı temperli ve tam temperli olarak uygulama yapılabilmektedir. Fabrikamız bünyesinde son teknoloji temperleme fırınımız ve alanında uzman personelimiz sayesinde, her türlü cam temperleme hizmeti vermekteyiz.

LAMİNE

Bağlayıcı bir tabaka oluşturan PVB(  Polyvinyl butyral) sayesinde iki veya daha fazla camın basınç ve ısıl işlem sayesinde birleştirilmesidir. Emniyet ve Güvenlik camı olarak kullanılmaktadır. Camlarda laminasyon işlemi, dayanıklılığın yanı sıra kırılma anındaki dağılmayı da minimize etmektedir. Düz ve renkli camlarda yapılabildiği gibi temperleme işlemi sonrasıda emniyeti arttırmak açısından uygulanmaktadır.  

Yalıtımlı Cam

Çift cam ve üç camlı pencereler, geleneksel tek cam pencerelere göre daha fazla izolasyon sağlayan ve enerji verimliliğini artıran modern pencere sistemleridir. Çift cam pencerelerde, iki cam paneli arasında bir hava veya gaz dolu boşluk bulunur. Bu boşluk, iç ve dış ortam arasında bir yalıtım tabakası oluşturarak sıcaklık transferini azaltır ve ses yalıtımını artırarak iç mekanın daha sessiz ve huzurlu olmasını sağlar. Üç cam pencereler ise, çift cam pencerelerin sunduğu avantajlara ek olarak bir ek cam paneline sahiptir. Bu üçüncü cam paneli, daha fazla yalıtım ve enerji tasarrufu sağlar.


This site is registered on wpml.org as a development site.